Vad är Moviestarplanet

Moviestarplanet

Moviestarplanet är en ny tjänst som ligger helt rätt i tiden. Moviestarplanet är ett socialt nätverk för barn och ungdomar som befinner sig i “tweens”-världen, det vill säga i gränslandet mellan barndomen och vuxenvärlden. För denna grupp har det tidigare inte funnits någon tydlig mötesplats. Tweens är till exempel för unga för Facebook och upplever sig inte sällan för gamla för mötesplatser som fokuserar på inlärning genom spel och liknande.

Moviestarplanet är från början en dansk skapelse som numera har spritt sig till inte bara de nordiska länderna utan även till exempelvis Kina, Japan och Turkiet.

Historia och idé

Moviestarplanet är inte vilket socialt nätverk som helst. När tjänsten startade i Danmark 2009 var grundidén att medlemmarna genom att använda olika avdelningar på webbplatsen på ett naturligt sätt skulle öva upp sina färdigheter i det engelska språket. Bakom satsningen stod bland annat ett danskt universitet. Dessutom bistod danska IT- och Telestyrelsen med bidrag.

I och med lanseringen av tjänsten i andra länder har syftet breddats något. Fokus är numera enbart på underhållning, även om skaparna av spelet alltid har ett pedagogiskt angreppssätt vid utvecklingen av webbplatsens olika funktioner.

Så här fungerar Moviestarplanet

Varje användare tar kontroll över en personlig Moviestarfigur, eller en filmstjärna om man så vill. Man kan säga att figuren är en sorts avatar som man använder på alla delar av webbplatsen. Huvudaktiviteten på Moviestarplanet handlar om att spela in animerade filmer. I en relativt avancerad miljö kan man regissera scener med animationer, pratbubblor och mycket mer. Med hjälp av den särskilda valutan StarCoins kan man bland annat köpa ytterligare animationer, fler bakgrundsmiljöer och fler bakgrundsljud.

Filmerna man spelar in läggs upp på sajten och är öppna för alla andra medlemmar att titta på. Ju fler medlemmar som tittar på en film, desto högre “Fame” får regissören.

Förutom filmskapande kan alla medlemmar även spela spel med varandra, delta i diskussioner i chattrum, skapa sina eget rum och gå på virtuella shoppingrundor.

Rekommenderas för dig