Svenska armbandsur – Topp 5 märken

Svenska armbandsur

Här i Sverige har vi flera olika armbandsur som vi tillverkar och idag ska vi kolla på våra fem bästa märken. Vi kanske inte är kända för våra klockor men det betyder verkligen inte att vi inte kan göra bra klockor ändå. Låt oss nu gå igenom våra olika märken lite närmare. Det är faktiskt ganska intressant. Här är några av märkena vi på index1.se gillar mest.

  1. Arlanch

Detta är ett ganska nytt märke inom klockbranschen, de grundades 2007 och har i skrivande stund inte särskilt många modeller på marknaden. Det hindrar dem dock inte från att vara ganska populära. Dem klockor som dem har designat är riktigt stilrena och användbara, helt enkelt perfekta för dig som behöver ett bra armbandsur.

Alla deras klockor har en s.k. minimalistisk design, de har inte onödiga dekaler och liknande. På klockan finns bara det som behövs och inget annat vilket faktiskt fungerar riktigt bra.

Sverige är känt för att vara ett land som exporterar mycket olika klockmärken. I och med den senaste tidens e-handel är det även lättare än någonsin att snabbt nå en global marknad. Arlanch gör redan detta väldigt bra och du kan enkelt få tag i deras produkter oavsett om du handlar i Sverige eller utomlands.

  1. Gustafsson & Sjögren

Gustafsson & Sjogren

Om du är ute efter en klocka med en mer unik design så är detta utan tvekan ett bra märke för dig. Företaget grundades 2007 och de sysslar mest med småskalig produktion av sina klockor. Dem klockor som de faktiskt har gjort har dock en riktigt unik och snygg design.

Om du har tröttnat på dem gamla vanliga klockorna som vi har sett så många gånger förut kan då detta vara ett riktigt bra alternativ. Bra kvalité kombinerat med denna unika design gör dessa klockor till ett mycket klokt val. Du lär inte ångra dig om du väljer att köpa en av dessa klockor.

Som sagt, är du ute efter något unikt ska du definitivt kolla in detta klockmärke. Det är även tack vare det småskalighet som företaget lyckas hålla en unik ställning och inte stämplas som ”mass-produktion” av klockor. Ta därför och kolla in dem om du vill ha något unikt på handleden.

  1. Daniel Wellington

Detta är ett svenskt märke som har lyckats riktigt bra internationellt också, det har alltså spridit sig utanför Sveriges gränser. Det är få som aldrig har hört talas om klockor från Daniel Wellington och därför kan vi lugnt säga att dessa klockor är riktigt bra. De satsar mycket på att design bandet som går till klockan och med sin höga kvalité lyckas de göra en riktigt bra klocka som har blivit väldigt populär.

Efter all hyllning så vill vi även poängtera att Daniel Wellington klockor gör sig väldigt bra till kostymer och finkläder. I och med den minimalistiska stilen och den ”klock”-rena designen, kan det inte bli fel att para ihop en utav deras populära modeller med en vit kostymskjorta.

Om du är i behov av en ny klocka kan vi definitivt rekommendera Daniel Wellington, det är helt enkelt ett riktigt bra märke på klockor.

  1. Sjöö Sandström

Sjöö SandströmSjöö Sandström är ett företag som grundades 1986 i Sverige. Dem som grundade ville helt enkelt skapa en bro mellan det gamla traditionella och den nya tekniken. Resultatet av det hela blev Sjöö Sandström som producerar klockor.

Deras klockor har en mycket snygg och elegant design som passar ihop med det mesta. Kombinera detta med deras fina kvalité och du har ett vinnande koncept som har blivit väldigt populärt bland flera och målgrupper.

Som vi nämnde tidigare så grundades bolaget redan 1986 och i och med detta så kan man enkelt påstå att företaget har varit med ett tag och vet med andra ord vad dem gör och har haft lång tid på sig att förfina sina produkter och sitt utbud. Tack vara detta kommer det inte som en chock att många utav deras klockor är extremt vackra och det är nog få som skulle tacka nej till att bära dem på armen.

Om du behöver en ny klocka kan vi varmt rekommendera Sjöö Sandström, de gör helt enkelt riktigt bra klockor.

  1. Triwa

Triwa är ett svenskt märke på klockor som i nuläget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Triwa satsar på att helt göra om i branschen, de vill vända upp och ner på det hela. Det är faktiskt exakt det som Triwa betyder, ”Transforming the industry of watches”.

Deras klockor har en riktigt snygg design och de håller en god kvalité. Därför kan du vara säker när du köper en klocka från Triwa. Du kommer att få en klocka av hög kvalité med en riktigt snygg design. Det kan du vara säker på.

Oavsett om du är i behov av en ny klocka eller inte så kan det vara intressant att kolla på dessa olika märken och se vad dem har att erbjuda. Även om alla är från Sverige och alla tillverkar klockor gör dem det på väldigt olika sätt. Inget företag är det andra likt och det kan därför vara en bra idé att kolla runt lite innan du bestämmer dig. På så sätt kan du vara helt säker på att du får den klocka som passar bäst för just dig.

Många tycker att klockor är onödiga eftersom vi har mobiler men så är inte fallet. Klockor finns för att dem ser snygga ut och för att dem är användbara. Därför är det en mycket god idé att köpa dig en klocka, du lär inte ångra ditt beslut.

Rekommenderas för dig